Zobrazen 787. – 792. z 793 výsledků
-

499 Kč
Hruškovica 45% 0,5l Charakteristické vlastnosti této lahodné odrůdy dodávají destilátu dlouhotrvající chuť po máslových hruškách. Při přípravě kvasu a samotné výrobě je dodržován stejně pečlivý postup jako u naší slivovice. Vybíráme proto jen ty nejkvalitnější hrušky odrůdy Williams pocházející výhradně z moravských ovocných sadů. Důraz je kladen na speciálním způsob kvašení, díky kterému do destilátu přeneseme všechny aromatické…
-

149 Kč
Hruškovica z dubového sudu 40% Archivní destilát Žufánek stařený v dubovém sudu. Jedná se speciálním způsobem připravený ovocný destilát z hrušek odrůdy Williams, který až do dnešních dní zrál v sudu z francouzského bílého dubu. Na výrobu jednoho litru hruškovice bylo použito 13 kilogramů hrušek.
-

599 Kč
Jablkovica z dubového sudu 45% V roce 2018 uvedl lihovar Žufánek na trhu svou vůbec první jablkovici (ročník 2017), destilát z drcených jablek. Polovinu vypálených jablek se vymoštovala (vylisovala se šťáva) a ta se nechala kvasit. Po její destilaci se pálenka na téměř dva roky uložila do dubových sudů. Vznikl klasický kalvádos jako z učebnice….
-

1 499 Kč
Justifiée & Ancienne absinthe 65% Justifiée & Ancienne (čti jako žustifie e ansien, v překladu Oprávněný a Starobylý) je následovník proslulého Žufánkova L’Ancienne, jehož výroba už patří historii a lahve sběratelům. Justifiée & Ancienne je vyroben z nejlepšího vinného destilátu a unikátních bylin, stařen v sudu z francouzského dubu pro dokonalý požitek připomínající konzumaci 100…
-

549 Kč
Kdoulovica Žufánek 45% Kdoule. To je netradiční a vzácné ovoce. Je ošklivé, tvrdé a neskutečně voňavé. Kdoule jsou bez zpracování nepoživatelné. Využívají se na marmelády a hlavně pálenky. Kdoulové pálenky jsou populární především na východ od našich hranic. Nepoddajné a na přípravu kvasu složité ovoce po destilaci ukáže svoji krásu. Chuťová kombinace jablka, hrušky a…
-

399 Kč
Kontušovka 40% Původní polský recept z roku 1901 složený z anýzu, fenyklu, koriandru a kmínu inovovaný o dalších pět bylin tvoří společně naprosto unikátní chuť a vůni. Směsice bylin je týdny macerována v destilátu z tříleté medoviny a poté uložena do sklepa k dozrání. Svoji ohromnou popularitu zažívala během první republiky, kdy byla součástí každé hospody a patřila…